Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Daire Başkanı Sayın Halil Koç’u makamında ziyaret ettik

Hâkimler ve Savcılar Derneği olarak Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Daire Başkanı Sayın Halil Koç’u makamında ziyaret ettik.

Başkan bey Kurul olarak hâkim ve savcıların ekonomik, sosyal ve özlük hakları için gece gündüz çalıştıklarını, hâkim ve savcıların ekonomik sosyal ve özlük haklarıyla ilgili olarak derneğimizce yapılan çalışmaların Hâkimler ve Savcılar Kuruluna iletilebileceği, kendilerinin her türlü öneri ve isteğe açık olduğu, maaş konusunda Anayasa Mahkemesi kararına göre bir düzenleme yapılabileceği, hâkim ve savcılara yıpranma payı getirilmesi, 2008 öncesi mesleğe girenlerle sonra girenler arasında emeklilikte oluşan maaş farkının kapatılması, adliyelerin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, lojman sayısının arttırılması, yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medyada hakim ve savcılara yönelik yapılan dezenformasyona karşı alınabilecek önlemler konuşuldu.

1-Yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medyada hakim ve savcılara yönelik yapılan dezenformasyona karşı alınabilecek önlemler kapsamında HSK veya Adalet Bakanlığı bünyesinde bir büro kurulması, bu büro tarafından erişim engeli, tekzip, basın açıklaması gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi,

2-Lojman çıkmayan meslektaşlarımıza kira yardımı yapılması, lojman sayılarının arttırılması,

3-Hâkim ve savcıların askerlikten muaf tutulması,

4-5 yılda bir yapılan ve son dönemde yapılmayan derece ilerlemesinin yapılması,

5-Hâkim ve savcılara disiplin affı getirilmesi,

6-Vergi mahkemesinden idare mahkemesine geçişlerin veya idareden vergiye geçişlerin belirli kıstaslara bağlanması, aynı şekilde görev alanı değişikliklerinin (savcılıktan hakimliğe, sulhtan asliyeye vb.) belirli kıstaslara bağlanması, bu kapsamda hakimin, savcının önceden görüşünün alınması,

7-Fazla karar için ek ödeme, nöbet ücreti gibi ücretlerin getirilmesi, keşif ücretinin arttırılması,

8-ATGV’nin %200’e varan fahiş kira arttırımının azaltılması,

9-Hâkim ve savcılara yer ve görev teminatı getirilmesi,

10-Hâkim ve savcı atamalarında puan sisteminin getirilmesi,

11-Terfi sisteminin değiştirilmesi,

12-İstinaf ve yargıtay/danıştay not sisteminin kaldırılması ya da belirli kıstaslara bağlanması,

13-Hâkimler ve Savcılar Kurulu kararlarına karşı yargı yolunun açılması,

14-İş yükünün azaltılması, Talepleri iletildi. Faydalı bir görüşme oldu.

Hakkında Hakim Mustafa POLAT

1982 yılında Erzurumda dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 2010 yılında Avukat olarak göreve başladı. Avukatlık döneminde kamuoyunda 28 Şubat davası olarak bilinen davada mağdur vekili olarak aktif bir şekilde görev aldı. Nazlı Ilıcak tarafından hedef alındı. (https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ilicak/2013/09/27/demirel-hakkinda-suc-duyurusu). Kamuoyunda 17-25 aralık darbe girişimi olarak bilinen süreçte, FETÖ’cülerle etkin bir şekilde mücadele etti. (https://www.yenisafak.com/gundem/her-vatandas-suc-duyurusu-yapabilir-599451). 2016 yılında İdari Yargıç olarak atandı. 2018 yılında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması üzerine yüksek lisans yaptı. İngilizce bilmektedir. Sırasıyla Kastamonu, Batman İdare Mahkemelerinde görev yaptı. Şuan halen Aydın İdare Mahkemesinde görevini sürdürmektedir.

Kontrol Et

Yargıda Liyakatin Arttırılması Projesi

Giriş: Derneğimiz Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarından müteşekkil olup, mesleğin Anayasa …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla